Kai vieną dieną gauni TIEK figų, kiek sukako metų – tai reikia kažką daryti, kad nesugestų! 🙂 Taigi, atsirado gera proga pabandyti pasigaminti salotas su figomis. Man patinka, kai patiekale yra „dramos” – jaučiami visi skoniai: saldumas, sūrumas, rūgštumas ir kartumas. Taip atsirado šalia saldžių figų sūrūs džiovinti pomidorai, dėl kartumo – pipirnės, dėl rūgštumo – nektarinas ir balzaminis actas. Taigi, Figų ir džiovintų pomidorų salotos.
2 porcijoms reikės:
- 4 figų,
- 1 nektarino,
- 1 avokado,
- Poros saujų įvairių žolių. Aš pasirinkau:
saują salotų ir saują špinatų. - Šiek tiek pipirnės arba gražgarsčių (dėl kartumo ir visų naudingų sveikatai savybių).
- Saujelės džiovintų pomidorų. Prieš naudojant šiek tiek pamirkyti, nebus tokie sūrus ir šiek tie suminkštės. Galima naudoti ir aliejuje konservuotus džiovintus pomidorus, tuomet reikia nusausinti aliejų.
- Saujelės pistacijų riešutų,
- Balzaminio acto. Aš naudojau balzaminį actą su netaūraliu granatų sirupu, bet galima tiesiog sumaišyti balzaminį actą su šiek tiek medaus ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
- Žolelių prieskonių: baziliko, raudonėlio, čiobrelių, petražolių, svogūnų (aš naudojau graikiškų natūralių prieskoninių žolelių mišinį).
- Šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.
Žalumynus dedame lėkštės apačioje, ant viršaus supjaustytą skiltelėmis avokdą, nektariną ir figas.
Džiovintus pomidorus supjaustome plonais šiaudeliais ir paskirstome ant viršaus.
Tada užbarstome pistacijas, prieskonius, užpilame balzaminį actą. Pabarstome druska ir pipirais.
Skanaus!