„Šis bei tas” – tai desertas visiškai „be nuodėmės”, be cukraus ir tik su labai naudingais ingredientais. Nevirtas ir pilnas vitaminų bei įvairių imunitetą stiprinančių medžiagų! Gamyba užtrunka ne daugiau 3 min.! Šis nevirtas spanguolių džemas, kaip ir visos uogienės, tinka kartu su košėmis, blynais ir pan., bet aš siūlau pasigaminti laaabai sveiką desertą su kriauše. Keletas minučių ir štai – prašom „šis bei tas” ant stalo!
Spanguolių džemui reikės:
- 500 g. spanguolių (geriausiai miško),
- 300 g. datulių (minkštų, be kauliukų),
- cinamono (rekomenduočiau ceylon),
- anyžių prieskonių (galima su kavamale sumalti anyžių žvaigždutes). Nebūtinai, jei nemėgstate.
- Vanilės ankšties 2 cm.
- tarkuotų žaliųjų citrinų žievelių.
Visus produktus ir prieskonius (išskyrus citrinos žieveles) su galingu blenderiu (maisto smulkintuvu) sutriname iki vienalytės masės. Ant viršaus užbarstome tarkuotos žaliosios citrinos žievelės.
„Šis bei tas”. Kriaušė su spanguolių džemu ir kokoso drožlėmis. Reikės:
- 4 šaukštai spanguolių džemo,
- 1 kriaušė,
- žiupsnelis stambių džiovinto kokoso drožlių.
Kriaušę nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklas ir į griovelį dedame spanguolių džemą, apibarstome džiovinto kokoso drožlėmis (traškučiais).
Skanaus!